Minder plastic gebruiken en als je het gebruikt plastic scheiden is één van de manieren om wat aan je plastic footprint te doen. Maar je loopt een blokje om en je kan zo weer een halve vuilniszak met plastic en blikjes vullen. Al dat zwerfafval komt ergens terecht.


Aan o.a. de kust van Indonesië, de Filipijnen en Haïti spoelt veel plastic aan. De Plastic Bank is één van de organisaties die de plastic vervuiling in de oceaan willen stoppen. Zij werken samen met gemeenschappen die het al niet breed hebben en ook nog extra last van de plastic vervuiling hebben.

De mensen die daar wonen ruimen het plastic op en krijgen daar een vergoeding voor. Die extra vergoeding wordt gefinancierd met donaties van particulieren en bedrijven. Het social plastic” wordt dan weer (her)gebruikt en gekocht door bedrijven. Omdat ik maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vind en dit een mooi initiatief vind heb ik voor minimaal 168kg plastic (8400 plastic flessen) gedoneerd waardoor ik voor een jaar plastic neutraal ben. Wil meer weten check dan deze link